Vandaag is dag 13 aangebroken van mijn thuisisolatie. In deze 13 dagen ben ik slechts 2 keer de deur uit geweest om boodschappen te doen. Ik mis het bezoeken van mijn familie en uitstapjes om inspiratie op te doen. Voor de rest valt het thuis blijven mij erg mee. Ik heb genoeg te doen. Eigenlijk alle klusjes waar ik voorheen niet aan toe kwam.

Wat mij ook opvalt, is dat ik tijdens deze periode aardig wat geld heb bespaard. En ik verwacht deze trend de komende weken door te zetten. Het voelt een beetje als een no-spend challenge, ook al is het noodgedwongen. Ben je benieuwd hoe je de komende periode kunt gebruiken om geld te besparen? Lees dan even mee.

THUIS BLIJVEN = BESPAREN
Het komt er op neer dat je weinig geld uitgeeft door thuis te blijven. Behalve de vaste lasten, ligt de focus vooral op boodschappen. We kopen duurzaam in, wat resulteert in lage prijzen. We hebben namelijk nu meer tijd om uitgebreid te koken, waardoor de kosten op boodschappen iets lager liggen. Normaal gesproken is men eerder geneigd om voor een ‘makkelijke maaltijd’ te kiezen. Door thuis te blijven kom je ook niet in de verleiding om impulsaankopen te doen. De winkels zijn gesloten of hanteren aangepaste openingstijden. Ook een terrasje pikken of koffie drinken zit er niet meer in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *