Als je op zoek bent naar autolak, dan wil je natuurlijk wel zeker zijn dat je de juiste keuze maakt. Er zijn namelijk veel verschillende soorten lakken verkrijgbaar en elk type heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Of je nu zelf een auto gaat opknappen of dit door een professionele autospuiter laat doen, het is belangrijk om te weten waar je rekening mee moet houden en waar je op moet letten bij het kopen van autolak.

Verschillende soorten autolak

Om te beginnen is het goed om te weten dat er diverse soorten autolak verkrijgbaar zijn. Zo heb je bijvoorbeeld metallic lak, non-metallic lak, parelmoer lak en uni-lak. Metallic lak bevat kleine metaaldeeltjes, waardoor de glans extra intens wordt. Non-metallic lak heeft daarentegen geen metaaldeeltjes en heeft een egaal uiterlijk. Een bekend voorbeeld van parelmoer lak is de regenboogkleurige Cadillac die vaak in films te zien is. Uni-lak is, zoals de naam al doet vermoeden, een uniforme lak zonder speciale effecten.

Naast deze verschillende soorten lakken heb je ook nog de keuze uit diverse kleuren. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de kleurcode van je auto en ervoor te zorgen dat de lak die je koopt hierop aansluit. Anders krijg je immers kleurverschil!

Waar koop je autolak?

Autolak kan op tal van plaatsen gekocht worden: van gespecialiseerde autoshops tot doe-het-zelfzaken en online webshops, zoals die van 123Autolakken. Het is belangrijk om vooraf goed te bedenken wat je wilt en bij wie je dit gaat kopen.

Een groot voordeel van het kopen van autolak bij een gespecialiseerde autoshop is dat je hier vaak deskundig advies kunt krijgen van ervaren medewerkers. Zij weten welke lak bij jouw auto past en kunnen je helpen bij het maken van de juiste keuze.

Het kopen van autolak bij een doe-het-zelfzaak of via een online webshop is daarentegen vaak wat voordeliger, maar hierbij moet je wel zelf goed weten wat je nodig hebt en waar je op moet letten. Controleer altijd goed of de kleurcode van je auto overeenkomt met de lak die je wilt kopen.

Tips voor het aanbrengen van autolak

Het aanbrengen van autolak kan nog best lastig zijn. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden, zoals de temperatuur en luchtvochtigheid. Bovendien moet je ervoor zorgen dat de ondergrond schoon en vetvrij is.

Over het algemeen geldt dat het aanbrengen van autolak het beste gedaan kan worden in een stofvrije omgeving en bij een temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is verstandig om meerdere dunne lagen lak aan te brengen in plaats van één dikke laag. Laat iedere laag drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

Als je twijfelt of je het zelf aandurft om autolak aan te brengen op je auto, dan kun je dit beter overlaten aan een professionele autospuiter. Zo weet je zeker dat het resultaat perfect zal zijn.